Force Trax Cruiser е индийска „G-класа“с 90 коня, която побира до 12 човека

  • Галерия с 9 изображения. Галерия с 9 изображения.

03 Apr 2021

„Вашият доверен Trax, сега с изцяло нова визия и оборудване, което ще ви изуми с неговата функционалност, и визия, която ще привлича погледи.“ Това е част от текста под видео за новия Trax Cruiser, публикувано в официалния YpuTube канал на Force Motors. Вторият абзац пък започва с „Изцяло нов двигател взаимстван от Mercedes, с най-добрата мощност в класа от 90 к.с…“ Ле-ле! Интересна класификация имат индийците, щом 90 коня е „най-добрата“ в този сегмент. Въпросният „изцяло нов“ агрегат е с обем 2,6-литра, като 90-те к.с. идват при 3200 Нм, а максималният въртящ момент е 250 Нм между 1400 и 2400 Нм. Те задвижват 4-те колела през 5-степенна механична кутия.

Шасито е отделно, с листови ресори на задната ос – ‘All New Suspension for Excellent Ride Comfort’, където има и барабанни спирачки. Отпред са дискове, а окачването е с двойни A-раменни носачи. Междуосието е 3050 мм. Общата дължина на колата е 5120 мм, като опциите за разпределение в салона са две – стандартна с 9 места и опционална с 12 седалки. Една дузина екипаж в 5 метров автомобил? Все пак говорим за Индия, където влаковите композиции не могат да се похвалят с толкова малко хора на единица площ. Общо 12 седалки, което означава разпределение на мощността от по 7,5 к.с. на човек.

Що се отнася до дизайна, виждате го в галерията. В сайта на марката отбелязват отличителни черти, като „композитни фарове с прозрачни стъкла“, „стилни мигачи“, „атрактивна броня“, а вътре – двуцветно табло, ел. прозорци, серво на волана и още екстри. Цената? Започват от около 12 хил. рупии, които се равняват на малко под 14 хил. евро. Това е за версията с ABS и 12 места, докато тази с 9 седалки е малко по-скъпа.

Първородната Godzilla!