Nissan GT-R Nismo Special Edition излиза с 600 к.с. като за последно сбогом

  • Галерия от 14 снимки на Nissan GT-R Nismo Special Edition 2022 Галерия от 14 снимки на Nissan GT-R Nismo Special Edition 2022

14 Apr 2021

Актуалното все още поколение R35 на Nissan GT-R не отказва да се пенсионира. Превърналата се в жива легенда Godzilla продължава да се сглобява вече 14 години, като производството на моделя започва в края на 2007 г. Новото поколение съвсем скоро ще го замени, но преди това да се случи от Nissan решиха да пуснат ето този спешъл едишън на базата на топ версията Nismo.

Екстериорно новият Nissan GT-R Nismo Special Edition се отличава със „стелт сив“ цвят, дузина компоненти от гол карбон и червени акценти. Тази разцветка се предлага единствено за Nismo.

Това, че карбоновите елементи не са боядисани, допринася за по-леко тегло. Ако трябва да сме научно прецизни предният капак спестява 100 грама боя. Отделен е въпросът, че е значително по-лек от стандартния, както и всички части, направени от въглеродни влакна.

И докато сме все още отвън, ще споменем, че Nismo Special Edition е с 20-инчови ковани алуминиеви джанти с червени акценти. Тези „капли“ са ексклузивни само за тази модификация, като капачките са с обновеното лого на Nissan. Всъщност за първи път суперавтомобилът получава преработената емблема на марката, която намира място и на багажника, но не и на предницата, където винаги е стояло единствено логото GT-R.

Без изненада „специалната версия“ на GT-R Nismo получава 3,8-литровия V6 би-турбо двигател. Моторът е с настройки за мощност от 600 к.с. и 652 Нм максимален въртящ момент.

Подобно на чистото Nismo и това тук е оборудвано с най-големите спирачки, монтирани някога в сериен автомобил, произведен в Япония. Говорим за Brembo апарати с карбон-керамични дискове с размери 410 мм отпред и 390 мм отзад.

На тези първи снимки GT-R Nismo Special Edition е с десен волан, но версията ще се продава и с лява дирекция от тази есен. Но бройките ще са много ограничени и предимно ще заминат за САЩ.

От Nissan не разкриват цената, но със сигурност ще бъде по-скъпа от тази на стандартното Nismo. Което в Щатите се продава на цени от 210 740 долара.

Първородната Godzilla!