Nokian представи новата Seasonproof C - всесезонна гума за професионална упротреба по лоши пътища

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

06 May 2021

Скандинавският производител на първокласни гуми Nokian Tyres представя нова всесезонна гума за професионална употреба. Новата Nokian Seasonproof C е разработена за шофьори, които се нуждаят от надеждност и първокласна безопасност върху заснежени и кишави пътища, но които също така искат първокласно представяне и усещането за лекота при шофирането през лятото.

Разработени за груба и разнообразна употреба, Nokian Seasonproof C предлагат прецизно управление и стабилност, отличен пробег и подобрена издръжливост. Независимо дали за вас всяка секунда е от значение, когато правите доставки по тесните градски улици, или карате кемпера си по черни пътища, целите осеяни с дупки и неравности, Nokian Seasonproof C ще превозят тежките товари безопасно и надеждно.

Според проучване на Nokian Tyres сред потребителите на всесезонни гуми*, европейските шофьори особено ценят безопасността във всякакви условия през цялата година. За шофьорите на ванове и превозни средства за доставки надеждността в променливи условия и температури близки до нулата са също толкова важни. Сцеплението и добрата устойчивост на износване също са били сред най-важните характеристики.

„Гумите „C“ са специални продукти със структура и материали, които са разработени за тежкотоварни автомобили. Шарката на протектора и каучуковата смес са създадени за гуми, които да се представят отлично при професионална употреба. Новите Nokian Seasonproof C са разработени да бъдат гъвкави и приспособими към разнообразни метеорологични условия. Те са създадени за оптимална целогодишна употреба и идват с иновации, които да подсигурят максимална безопасност, отличен пробег и издръжливост. Характеристиките при управление на Nokian Seasonproof C са отлични, както на суха така и на мокра настилка, а също и на заснежени пътища.“, казва Микко Лиюкула, мениджър „Развитие“ в Nokian Tyres.

 

Новите Nokian Seasonproof C предлагат безопасност и целогодишно удобство за шофьорите в Централна и Източна Европа. Всички размери гуми имат символа на снежинката (3PMSF), който удостоверява, че гумата е официално одобрена за зимна употреба. Повечето размери са позиционирани в категория А, най-високата за сцепление на мокро. Продуктовата гама предлага размери за разнообразна употреба, както за товарни автомобили, така и за автомобили за почивка като кемпери и каравани, със селекция от 25 продукта от 14 до 17 цола, със скоростни индекси от R (170 км/ч), S (180 км/ч), T (190 км/ч) и H (210 км/ч). Продуктовата гама ще бъде налична за потребителите през есента на 2021 г.

Удобството среща безопасността

Новата Nokian Seasonproof C предлага практично решение за заетите професионалисти, които искат да преустановят сезонната смяна на гуми, но същевременно искат безопасен вариант за всеки ден от годината. Експертизата на Nokian Tyres в зимната безопасност и отличното представяне при разнообразни условия за шофиране може да бъде видян и усетен в новия продукт и в концепцията Season Sense. Тя е специално разработена за всесезонна употреба, за да осигури безопасно шофиране през дъждовните дни, на кишав път, а също така да предостави прецизно и комфортно шофиране и на суха настилка по време на летните жеги.

Концепцията Season Sense се състои от иновативни характеристики, които включват шарката на протектора на гумата, структурата и каучуковата смес. Напречните, V-образни мултифункционални шарки на протектора с твърда централна част, са разработени за целогодишна безопасност и комфорт. Новата всесезонна каучукова смес предлага впечатляващо сцепление на мокро, пробег и ефективност. Здравата структура на патентованата от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall предлага уникална издръжливост и подобрен експлоатационен живот на продукта.

Издръжливост чрез структура и материали

Животът на професионалистите и туристите е улеснен благодарение на отличното сцепление на мокро и перфектните характеристики за устойчивост на аквапланинг, комбинирани с първокласна издръжливост. Издръжливостта на новия продукт е максимална, благодарение на уникалната технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Изключително здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата предоставяйки повече издръжливост и защита във взискателни ситуации на пътя. Тази технология защитава гумата срещу удари, прорези и дупки. В комбинация със здрава конструкция с твърди метални колани, Nokian Seasonproof C предоставя максимална издръжливост и подобрен експлоатационен живот за тежкотоварни автомобили и такива, които редовно карат по пресечени терени и пътища, осеяни с дупки. Новата Nokian Seasonproof C има над 15% по-добро съпротивление на износване в разнообразни пътни условия в сравнение с предшественика си Nokian Weatherproof C.

Отлично управление и стабилност през цялата година

Мултифункционалната шарка на протектора има твърда централна зона, която предоставя отлично управление и стабилност през всички сезони. Всеки блок на протектора е свързан към централното рамо, което подобрява реакциите на кормилното управление. Силно изразените канали на протектора започват от централната част и се насочват към рамената. Каналите за изтласкване на киша и вода в центъра на протектора са разработени, за да увеличат съпротивлението към аквапланинг. Каналите отвеждат водата и кишата, съхранявайки я между гумата и пътната настилка и насочват потока далеч от гумата.

Grip Claws са „нокти“ за подобрение на сцеплението, особено при спиране и ускорение, и са разположени върху протектора. Специалните „нокти“ са проектирани, за да помогнат за движението върху заснежени пътища и други меки повърхности. Те се захващат за повърхността на пътя по контролиран начин и осигуряват по-добро сцепление, включително при спиране.

Заедно с новата смес на протектора този дизайн осигурява равномерно износване, комфортно усещане при шофиране и ниско съпротивление при търкаляне. Ниското съпротивление при търкаляне превръща Nokian Seasonproof C в икономичен избор за шофьори, които искат да поддържат нисък своя отпечатък върху околната среда като същевременно спестяват и разходи за гориво.

Nokian Seasonproof C – спокойствие отвъд четирите сезона

Първокласна безопасност и стабилност през цялата година
Отличен пробег и разход на гориво
Подобрена надеждност и издръжливост с тежки товари

Основни иновации:

Концепция Season Sense: Мултифункционалната шарка на протектора с всесезонна смес предлага отлично представяне на разнообразни условия през всички сезони, сигурно и балансирано усещане при шофиране на мокри и сухи настилки. Всесезонната смес на протектора предоставя впечатляващо сцепление на мокро, отличен пробег и разход на гориво.

Grip Claws: по-добро сцепление, включително при спиране. Създадени, за да подпомагат движението върху меки повърхности, ноктите предоставя първокласно сцепление при спиране и ускорение.

Канали за киша и вода: Устойчивост на аквапланинг. Каналите задържат водата и кишата между гумите и пътната настилка и ускоряват отвеждането на водата от гумата.

Технология Aramid Sidewall: Изключителна издръжливост. Извънредно здравите арамидни влакна укрепват страниците на гумата предоставяйки повече издръжливост и защита при взискателни условия на каране. Влакната правят гумата по-издръжлива на удари и прорези, които иначе лесно биха я увредили.

Патентована безопасност

За допълнителна безопасност, гамата Nokian Seasonproof е снабдена с индикатор за безопасно шофиране (DSI) патентован от Nokian Tyres. Индикаторите за разположение на гумите и налягане в информационната зона разположена върху страницата на гумата също подобряват безопасността. Информационната зона позволява да се отбелязва правилното налягане в гумите и разположението им при смяна. Комфортът и безопасността са допълнително подобрени чрез допълнителната секция, която може да се използва за отбелязване на нивото на затягане на болтовете.

* Проучване за всесезоонни гуми 2020. Данните са базирани на онлайн проучване извършено през май 2020 г. от компанията за проучвания YouGov за Nokian Tyres. Проучването е проведено в четири държави (Германия, Франция, Италия и Полша) с извадка от 300 потребители на всесезонни гуми от съответната държава.

 

Прес съобщение на Nokian Tyres

Много практичен и интересен!