Това Porsche Carrera GT е страхотно, но струва 739 хил. евро

  • Галерия с 35 снимки. Галерия с 35 снимки.

09 May 2021

Porsche Carrera GT в много редкия цвят ‘Fayence Yellow’, а пък голяма част от кокпита е облицован с кожа ‘Terrakotta’. Доста по-леко е от която и да е баня, но и доста по-скъпо от много недвижими собствености – 739 хил. евро, което означава точно 1 445 336 лв. и 2 стотинки. С платени данъци, в случай, че за някой от вас това би било важно.

Колата е на само 20 хил. км откакто е напуснала завода в Лайпциг през 2004-та, а над скоростния лост с балсово дърво, може да видите и поредния номер, 193 от общо 1270 направени някога. Купена е от човек от Бергамо, Италия, който „я е местил изключително рядко“, пише в обявата на Mechatronik.de.

През февруари 2012-та я продава на втория и последен засега собственик, в Щутгарт. Той е малко по-активен и навърта километража до 20 хил., преди да влезе за обслужване в Porsche Center Stuttgart.

В последствие автомобилът е придобит от Mechatronik и качен в сайта, откъдето го виждаме ние. И което бе повод за създаване на тази статия, защото за нас Carrera GT беше и си остава една от най-истинските и готини коли правени някога. И никога няма да спрем да пишем за нея, по всякакъв повод. Както и без такъв.

Лукс от Китай!