Volkswagen ID.4 дебютира на родна земя. Цените започват от 70 390 лв.

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

12 May 2021

VW ID.4 е първият изцяло електрически SUV модел на марката, който наскоро бе определен и за „Световен автомобил на годината 2021”. А вчера се състоя официалното събитие по приветстване на колата в България.

У нас ID.4 идва с две различни батерии, по отношение на капацитета им –  ID.4 Pure и ID.4 City ще разчитат на 52 кВтч и електродвигатели с мощност 109 кВт (148 к.с.) и 125 кВт (170 к.с.). Останалите шест версии използват батерия с капацитет 77 кВтч, която осигурява автономен пробег до 522 километра (според WLTP), а разположеният на задния мост електродвигател развива максимална мощност 150 кВт (204 к.с.).

По отношение на оборудването, версиите са следните - ID.4 Pure, ID.4 Pro, ID.4 City и ID.4 Life. Ролята на базова версия на новия модел играе ID.4 Pure, чието оборудване включва всички основни функции. Оборудването ID.4 Pro също се отличава с всички основни функции, докато ID.4 City предлага допълнителни предимства и възможности, включени в пакета Comfort и пакета Infotainment.

Подобно на ID.4 Pure, ел. мотора се предлага с мощност от 125 кВт (170 к.с.) или 109 кВт (148 к.с.) в зависимост от избраната от клиента конфигурация. ID.4 Pure и ID.4 City използват компактната и относително лека акумулаторна батерия с нетен капацитет 52 кВтч, а всички останали предварително конфигурирани версии се доставят с батерията с капацитет 77 кВтч. Версията ID.4 Life слиза от поточната линия с идентични на тези при ID.4 City пакети оборудване. Мощността на електродвигателя при нея е 150 кВт (204 к.с.).

Версиите ID.4 Business и ID.4 Family. ID.4 Business и ID.4 Family използват същия двигател като версията ID.4 Life. ID.4 Business се предлага с допълнителните пакети Design и Assist с множество функции, докато ID.4 Family се оборудва с допълнителните предимства и възможности, включени в пакетите Design Plus и Comfort Plus. Стандартното оборудване и на двете версии включва пакета Interior Style.

Върховите изпълнения са ID.4 Tech и ID.4 Max. Версиите ID.4 Tech и ID.4 Max са флагманите в гамата на новия ID.4. И двете се предлагат само с електродвигател с мощност 150 кВт (204 к.с.), а сравнено с версията ID.4 Family, оборудването на ID.4 Tech включва и пакетите Infotainment Plus, Assist Plus и Interior Style Plus. ID.4 Max съответно предлага Plus вариантите и на четирите пакета - Design, Infotainment, Comfort и Assist и добавя към всичко това пакета Sport Plus, вътрешно оборудване Interior Top Sport Plus и термопомпа, която е допълнителна опция при всички останали версии с изключение на ID.4 Pure и ID.4 Pro).

Ако колата ви е интересна и сте пропуснали видеото ни за ID.3, нейният по-малък хечбек брат, може да кликнете тук долу и да наваксате.

Първородната Godzilla!