Американци, не зареждайте гориво в найлонови пликчета!

  • Осем снимки, които са показателни за случващото се в източните части на Щатите Осем снимки, които са показателни за случващото се в източните части на Щатите

14 May 2021

Кризата с горивата в източните американски щати е на път да завърши, но проблемите, породени от нея, продължават. И вчера по много бензиностанции от Мериленд до Флорида имаше сериозни опашки, съобщават американски медии. Изобретателността на американците достига заплашително плашещи размери – шофьорите се презапасяват с гориво, като го наливат в пластмасови туби, всевъзможни непредназначени за запалими материали съдове и дори в найлонови пликове.

 

 

 

Припомняме, че цялата система за доставки на гориво в източните американски щати беше хакната от криминалната група Darkside. Това се отрази на 45% от доставките в тази част от Щатите, включително на горивото за някои летища.

Със съобщение в Twitter Комисията за безопасност на потребителските продукти на Щатите отправи специално предупреждение да не се купува гориво в найлонови пликове и пластмасови туби.

 

 

 

“Знаем, че това предупреждение звучи логично, но когато хората са отчаяни, спират да мислят трезво, се казва в съобщението на комисията. Те поемат рискове, които могат да имат смъртоносни последствия”.

Не закъсня и първото доказателство за опасността от масовото пренасяне на гориво в багажника, след като Hummer H2 се запали във Флорида. Колата е напълно изгоряла, което е логично, като се има предвид, че в багажника е имало няколко 5-галонови (19-литрови) туби с бензин. За щастие има само един леко пострадал.

Експерти, цитирани от CNBC, се надяват с възстановяването на доставките от гориво в четвъртък и петък (13-14 май), постепенно хората да се успокоят и масовото презапасяване на спре.

 

Лукс от Китай!