Първият Mansory Urus Venatus пристигна в България

  • Галерия с три снимки! Галерия с три снимки!
  • Наш читател ни изпрати още две снимки от Шумен Наш читател ни изпрати още две снимки от Шумен

21 май 2021

Urus е най-популярният модел в гамата на Lamborghini. Дотолкова, че ексклузивността започва да отстъпва място на масовото производство, доколкото може да говорим за масовост в супер ексклузивния и скъп свят, обитаван от биковете от Санта Агата. Така или иначе на света вече има около 12 хил. екземпляра Urus – несравнимо число, в сравнение с модели като Murcielago (от който са произведени около 3000 екземпляра), Diablo (900), Miura (764) или дори предшественика му LM002 (328 eкземпляра). 

Това изобилие налага на собствениците, които търсят индивидуалност, да прибегнат към помощта на тунинг ателиетата. Mansory е особено активен в това отношение, като разработва пакети за Urus от самото представяне на модела.

 

За щастие на любителите на Lambo и Mansory, в България вече има поне един екземпляр. Снимките бяха публикувани на страницата на Tuning.bg във Facebook, като на тях виждаме лилаво-черен екземпляр пълен пакет от Mansory. И докато външността е супер ефектно съчетана, повечето коментари във Facebook са доста критични към розовия волан. Дизайнът с допълнителни карбонови аеро елементи, задно крило и по-големи отвори за охлаждане би следвало да е допълнен от съответните технически промени.

В сайта на Mansory за версията Venatus Evo откриваме следните технически характеристики: 4-литровият V8 е с увеличена мощност до 810 к.с., въртящият момент е закръглен на 1000 Нм. Максималната скорост е 320 км/ч, а ускорението до 100 км/ч се случва за 3,3 секунди.

От коментарите в социалните мрежи става ясно, че колата е в Шумен, така че ще се радваме на допълнителни снимки, ако я засечете по пътищата.