Потвърдено? Tesla Roadster ще вдига 0-60 мили в час за 1,1 секунди

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

23 May 2021

Tesla Roadster, когато е оборудвана с пакета… ‘Space X’, без майтап. А в случай, че не сте запознати с нестандартната за нас единица за измерване на разстояние, респективно ускорение, когато е замесено и времето, 60 мили в час са почти 97 км/ч. Които са си почти 100. Често коли, чието ускорение от 0-60 м/ч е X, се оказва, че се нуждаят от още около 0,2 секунди за достигане на 62-те мили в час, което си е класическата за европейците (и не само) дисциплина 0-100 км/ч. Ако приемем това за вярно, означава, че за Tesla Roadster SX прави ластика от  място до сто за около 1,3 секунди…

Откъде идва тази информация обаче? От разяснителната табела пред изложения в автомобилния музей „Питърсън“ експонат на Tesla Roadster. Резюмирания обяснителен текст за модела е заснет от господин Зак, подвизаващ се в Twitter, като @BLKMDL3, „дългогодишен собственик на Tesla и акционер в компанията, автомобилен фен, човек обичащ кучетата и притежател на Model 3+Y Performance.“ Неговата публикация бе публикувана в drivetribe.com, а оттам започва да плъзва по медиите, и ето я и тук, при нас.

Досегашното твърдение на г-н Мъск бе за 1,9 секунди, но явно колата може и по-бързо, когато е оборудвана с несъмнено сериозно оскъпяващия я пакет ‘Space X’. Какво мислите за тази информация? Невъзможно твърдение? Манипулация с цел набиране на популярност от страна на г-н Зак? Грешка в табелата на музея? Или просто Roadster наистина ще може да води до увреждания на прешлени?

Много практичен и интересен!