Sin Cars започва производство на L City през 2022

  • Пет рендъра на L City Koffer Пет рендъра на L City Koffer

23 May 2021

Русенската компания Sin Cars излиза на борсата и е все по-близо до началото на производството на електрическия L City. В интервю за Bloomberg България основателят на компанията Росен Даскалов разкри, че производството трябва да започне в началото на 2022.

Интересна подробност е, че то ще се състои паралелно в България и Германия, като шаситата ще се произвеждат в завода в Русе, а електрическото задвижване – в Германия, в близост до Мюнхен. Целта е моделите на Sin Cars да се предлагат с етикета Made in Germany, което да помогне за продажбите им на пазарите в Западна Европа. Даскалов предвижда годишно производство от 20 хил. екземпляра, като при успех може да се мисли за разширяване на производството.

 

L City е платформа за електрически ванове, камиони и бусове. Те са предвидени за последния етап на доставките в големи градове, където постепенно двигателите с вътрешно горене ще бъдат забранявани. На платформата могат да се изградят до 12 различни превозни средства, като пътническият вариант ще предлага до 8 места, а най-големият товарен модел ще има товароносимост до 10 тона. На по-късен етап фирмата смята да развие и автобус.

Първо обаче ще се появят малки електрически ванове Koffer с маса до 3,5 тона и товароносимост до 1300 кг. Освен електрическата си батерия, те ще произвеждат енергия и от слънчевите панели, разположени по каросерията. Ще се предлагат с два размера батерии – 30 и 60 кВтч, предлагащи съответно 150 или 300 км с едно зареждане според цикъла WLTP. Всички версии се задвижват от електромотор със 108 к.с.

Следим темата с интерес!

 

Лукс от Китай!