Оригиналните гуми на нов автомобил срещу същите, но купени от магазина? Има ли разлики? Видео!

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

26 May 2021

Видеото изключително любопитно, особено за онези от вас, които обичат да задълбават в материята на автомобилните „управление“, „сцепление“, „усещане зад волана“ и така нататък. То засяга тема, която не всеки разбира, знае и въпрос, които много от вас не си задават.

А именно, има ли разлики и какви, между един и същ модел гума, в случая Michelin Pilot 4S, която идва на автомобила от завода и такава, която се купува от произволен магазин, след това. Тоест, между т.н. OEM гуми (Original Equipment Manufacturer), които често се разработват специално за дадени модели и дори модификации автомобили, и универсалното предложение на даден производител на гуми.

Краткият отговор е, да, има. По-дългият е, да, има съществени разлики, а най-дългият е събран в това 16-минутно видео на Джонатан Бенсън от канала ‘Tyre Teviews’. Оказва се, че между Michelin Pilot 4S разработен съвместно с BMW за новото M3/M4, и серийния 4S, има разлики в… използваните смеси каучук, в конструкцията, в материалите, в широчината и разпределението на каналите, в… почти всичко.

Което може да се определи с абсурдния израз „Същата е, само че няма нищо общо“. Та, видеото е на английски и се надяваме да ви бъде интересно. Както и да споделите личен опит и дали имате лични впечатления от този казус.

Много практичен и интересен!