Cayenne Coupe счупи рекорда на “Нюрбургринг” за SUV

  • Шест снимки от рекордната обиколка Шест снимки от рекордната обиколка

17 Jun 2021

Porsche готви нова версия на Cayenne Coupe, която още при дебюта си е подобрила рекорда на “Нюрбургринг” за SUV автомобили. Времето е 7:38,925 мин, което е с над 3 секунди по-добро от предишното рекордно постижение на Audi RS Q8.

Любопитното е, че колата все още не е представена официално. Явно това ще е по-наточена версия от Cayenne Turbo Coupe. Porsche единствено пояснява, че става въпрос за нова версия, при която е работено върху “надлъжната и странична динамика”. Вероятно окачването е втвърдено, като за рекорда значение имат и 22-инчовите гуми Pirelli P Zero Corsa, които ще са серийни за модела, както изискват правилата, за да бъде зачетен рекордът в категория “SUV, всъдеходи, ванове и пикапи”.

 

На снимките се вижда, че при опитите за рекорд пилотът е бил снабден със състезателна седалка и ролкейдж, което със сигурност няма да се случи в серийната версия.

По-рано вече имаше слухове за този Cayenne. Ако те са верни, то става въпрос за версия на Cayenne Coupe Turbo, при която 4-литровият V8 достига около 630 к.с. – значително над 550-те коня на стандартния Turbo. В същото време мощността е по-ниска от тази на хибридния Turbo S E-Hybrid, който обаче е прекалено тежък, за да бъде способен на такъв рекорд.

Очакваме официална премиера в близките седмици!

 

Лукс от Китай!