Чудовище в Пловдив: Audi R8 V10 AMS Alpha 9 (Видео)

  • Галерия от 6 снимки на Audi R8 V10 AMS Alpha 9 Галерия от 6 снимки на Audi R8 V10 AMS Alpha 9

19 Jun 2021

Свикнали сме да виждаме коли с доработка на AMS Performance основно в Щатите, предимно двойно турбинирани Lambo-та и GT-R-и, мощни над 2000 к.с. Но този жълт звяр се намира на родна почва. И по-конкретно в Пловдив, където специалистите от Madness-Motorsport току-що му инсталираха нов Alpha 9 Twin Turbo пакет, струващ близо 45 000 долара.

Средноразположеният атмосферен 5,2 V10 двигател на това Audi R8 вече е оборудван с чифт турбини и пълeн кит от силовия пакет на AMS Performance. При първия дино тест от Madness-Motorsport отчетоха 971 к.с. на колелата.

Audi R8 Alpha 9 Twin Turbo пакетът може да се използва единствено за състезателни цели. Модифицираните с него коли са нелегални за каране по обществени пътища, улици и магистрали.

Alpha пакетите на AMS Performance имат безброй световни рекорди и победи в различни шампионати. Пакетът Alpha 9 Twin Turbo за Audi R8 е старателно проектиран и тестван, за да гарантира най-добро качество, надеждност и управляемост. Той е разработен от инженерите на американската тунинг компания и осигурява максимална мощност над 950 к.с. на колелата, като се използва 100-октанов бензин.

Пакетът включва пълен комплект би-турбо система с модули за ECU и TCU, както и лаунч контрол. Всички модификации се инсталират без преправяне на каросерията.

С шосейни гуми Audi R8 V10 AMS Alpha 9 спринтира на ¼ миля за около 9 секунди.

Лукс от Китай!