Формула 1 на 300 км от България на 3 октомври!

  • Формула 1 ще се проведе в Турция за втора поредна година, след като състезанието беше извън календара от 2012 г. Формула 1 ще се проведе в Турция за втора поредна година, след като състезанието беше извън календара от 2012 г.

25 Jun 2021

“Истанбул парк” все пак ще посрещне състезание от Формула 1 през сезон 2021. Пистата в Турция изненадващо се върна в календара и ще заеме датата на Сингапур – 3 октомври. Това е най-близкото до страната ни състезание от Формула 1 – на около 300 км от границата при Свиленград и на 600 км от София.

Пандемията преобърна календара на Формула 1 надолу с главата още миналата година и това даде възможност на Турция да се върне като домакин на “Летящия цирк”. Нещо повече, през 2020 точно на “Истанбул парк” Хамилтън спечели седмата си световна титла. Тази година обаче конкуренцията между Хамилтън и Верстапен изглежда доста по-сериозна, така че се надяваме битката за титлата да е до последния старт – в Абу Даби на 12 декември.

Засега организаторите на състезанието в Турция не са обявили официално дали то ще се проведе с публика или пред празни трибуни, но за много от състезанията през сезона се продават билети, макар и при ограничен капацитет на трибуните. Турция обаче веднъж вече отложи надпреварата заради рязко увеличилия се брой случаи на болни от коронавирус, така че ситуацията остава непредсказуема.

 

Първородната Godzilla!