Kia обнови Ceed. Има версии на бензин, дизел, газ, както и плъгин хибрид

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

14 Jul 2021

Три години след представянето на третото поколение Kia показа новото издание на бестселъра си Ceed. Това включва обновяване както за стандартния хеч, така също и за двете комбита ProCeed (което се води шутинг брейк) и Ceed SW.

 

Външно колите могат да се похвалят с по-агресивни линии, изцяло диодни светлини, нови вградени дневни и светлини за мъгла, както и ново лого на Kia. По-високите нива на оборудване получават стилни нови задни светлини с 48 светлинни модула.

Обновеният Ceed използва нови настройки за някои от системите за помощ на водача: следене на сляпата зона, помощник за трафик при движение на заден ход, както и интелигентен круиз контрол.

Двигателната гама е изключително разнообразна. Тя включва 1-литров мотор с 48-волтова хибридна система и 120 к.с., като по-мощните бензинови варианти са 1,5-литров (160 к.с.) и 1,6-литров (204 к.с.). Дизеловият вариант е 1,6-литров със 136 к.с., а 1-литровият бензинов мотор предлага и фабричен вариант с газова уредба.

Най-модерното предложение е плъгин хибрид, който донякъде неочаквано съчетава 1,6-литров атмосферен мотор с електродвигател. Системната мощност е 141 к.с. , съчетана с 265 Нм въртящ момент. Благодарение на малка 8,9-киловатчасова батерия Ceed може да мине до 58 км на ток.

 

Много практичен и интересен!