Porsche 911 Carrera или… Golf? Решението не е толкова лесно, как мислите?

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

21 Jul 2021

Обикновено, когато пиша за „Това еди-какво си се продава“, въпросното струва, колкото космически кораб. Или поне за мен е равностойно, защото нито мога да си позволя Porsche Carrera GT за над 2 млн. лв., нито ракета за космоса.

Този път обаче е различен, защото Porsche-то е доста по-достъпно и отговаря на цената на чисто нов Volkswagen Golf R. Колата от галерията е Carrera 996, базовата модификация на първото „водно“ 911, вероятно най-малко интересното поколение, произведена през 1999-та, но все пак Porsche.

При това Porsche в отлично техническо състояние, с наскоро ревизиран мотор, който отново генерира заводските си 300 к.с. Задвижването е задно, а скоростната кутия е 6-степенна механична. Колата е на около 150 хил. км, но салонът е доста запазен. Отвън има леки забележки, но нищо повече от патина по емблемата и ауспусите.

И тази кола се продава за 39 800 евро, което означава 77 840 лв. Новият Golf R започва от 87 215 лв., но да речем, че и Porsche-то ще подмине 80-те, след данъците, таксите и обслужването. Та, кое бихте предпочели?

Първородната Godzilla!