Пожарната в България получи 32 броя Nissan Navara

  • Галерия от 5 снимки с новите Nissan Navara за ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Галерия от 5 снимки с новите Nissan Navara за ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

05 Aug 2021

Това са новите коли, които ще започнат служба в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В случая не говорим за пожарни автомобили, а за серийни пикапи от последния модел Nissan Navara.

Българските огнеборци получиха ключовете на 32 пикапа, като всички са с 2,3-литров дизелов двигател, 4х4 предаване, 6-степенна механична трансмисия и най-високо ниво на оборудване. Последното включва климатик, системи за спускане и потеглене по наклон, аварийно спиране, навигация, безключов достъп и електромеханичен блокаж на задния диференциал.

Договорът за доставка на новите автомобили за родната пожарна е финансиран чрез оперативна програма „Околна среда“.

Надяваме се тези машини да бъдат от полза на българските огнеборци, които да ги използват по предназначение, а не да бъдат новите служебни коли на някои началници. Надяваме се и сделката да не е от онзи тип, при който има само един кандидат за избор на автомобил и в този случай той да е бил Nissan Navara.

Много практичен и интересен!