Как се пали 50-годишно Porsche 917K, което струва над 20 млн. лв.? Видео!

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

19 Aug 2021

Porsche 917K е една от най-разпознаваемите и успешни състезателни коли въобще. И както гласи шегата „Не ги карат много“, има само един единствен екземпляр, който е регистриран за шосейна употреба, а малкото коли, които са останали на нашия свят, или не се продават или се за космически суми.

Историята на конкретното шаси №031/026 от видеото е доста сложна и съвсем наскоро я описах в любопитен материал. Този път обаче поводът за писане е интересно видео от канала на RM Sotheby’s, в което механик демонстрира стартовата процедура на един такъв автомобил.

Както се досещате, това не е Panamera с безключов достъп, при която е достатъчно ключът да ви е в джоба и да натиснете бутон. Необходимо е време и последователност от действия, за да се събуди мощният 628 к.с. 5,4-литров агрегат.

Пожелаваме ви приятно гледане, а след това може да кликнете на оранжевите букви в текста горе и на тази снимка тук долу. Тя ще ви отведе към материала за Граф Роси, който регистрира истинско състезателно 917 и го кара по улиците. Велико!

 

 

Първородната Godzilla!