Strand Craft V8 Daytona GT е 5-метров карбонов джет с GM 6.2 V8!

  • Галерия с 6 изображения. Галерия с 6 изображения.

27 Aug 2021

Strand Craft V8 Daytona GT само по себе си е интересно име, но не по-интересно от машината, която седи зад него. Това е джет с дължина 5 метра, широчина 1,5 метра, маса от 567 кг и… V8 мотор. Да!

Двигателят е 6,2-литров с механичен компресор, като в сайта на Strand Craft не се споменава неговия произход, но той почти сигурно идва от GM. Американската компания с норвежкия основантел Кърт Стенд, не казват и мощността, но можем да гадаем.

Chevrolet предлагат дори LT5 машината си, като ‘crate engine’ (мотор, който може да си купи всеки отделно), а там нещата са много сериозни. Говорим за двигателя на 2019 Corvette ZR1, който генерира 755 к.с. и 970 Нм…

Обемът на резервоара обаче е ясен, 22 галона или 83 литра, като стандартното оборудване включва също хладилно отделение под седалката, багажник в предната част, двуцветен корпус и „премиум стерео система“.

Списъкът с опциите също е интересен. Оказва се, че карбоновият корпус е сред тях, като може да си поръчате машината също и с подводна камера, седалка с амортисьори, GPS навигация и… ‘V8 Turbo Diesel’.

Първородната Godzilla!