GAZelle се завръща у нас с двигател от VW и 1 000 000 км гаранция!

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

30 Aug 2021

Само преди няколко месеца в Русия започна производството на изцяло новото поколение NN на лекотоварните модели на GAZelle. Проектиран като първия модерен продукт на марката в дигиталната ера, руският работяга обещава умни технологии, супер издръжливост и изгодни цени.

GAZelle NN идва у нас в края на септември или началото на октомври 2021, като ще се предлага в няколко варианта – товарен бус 2+1 или 6+1, както и шаси кабина 2+1 или 6+1. Всеки от тях ще идва с дълга или къса база, като разликата в цената между двете е между 800 и 1000 лв. 

Технологично голямата новина е изграждането на лекотоварния модел върху изцяло нова платформа, която позволява повече комфорт за водача при несравнима издръжливост. Все пак GAZelle NN е създаден за руските пътища, които са по-зле и от нашите. Съществено е, че във всички варианти задвижването е поверено на 2-литровия дизел на VW EA189 E6, който има 136 к.с., изпращани към задните колела през 6-степенна ръчна кутия.

Вносител за България е „Ауто Италия“, като фирмата акцентира и на факта, че заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза с чиповете, така че поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо. Сайтът е в процес на изработка, но при интерес към марката може да се свържете чрез Фейсбук страницата, като кликнете тук или на снимката долу.

На българския пазар ще се предлагат всички изброени версии на кабината, като шаси кабина идва с цени от 35 500 лв. (без ДДС), а ванът с товарен обем от 11,5 куб. м. започва от 38 900 лв. (без ДДС). И в двете цени влиза богато оборудване, далеч над базовото. Това включва климатик, електрически огледала, круиз контрол, аудио с USB, задни врати с ъгъл на отваряне от 270°, 'LED Matrix' светлини (включително диодни за мъгла) и комфортен пакет за шофьора.

Освен атрактивните цени привлекателен фактор е и гаранцията, която е… 1 000 000 км или 2 години, като има опция за удължаване на срока до 3 години.

 

Първородната Godzilla!