Алекс Язов спечели титлата в Day of Champions 2021! Догодина състезанието идва в България…

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

01 Sep 2021

Александър Язов спечели шампионската титла в международния дрифт шампионат Day of Champions 2021, който се проведе в 3 кръга в Сърбия. Алекс грабна две първи места в два от кръговете и направи класиране в топ 8 в последния, което му осигури достатъчно точки, за да остане на лидерското място в годишното класиране.

С тази победа Алекс добавя още една българска шампионска титла зад граница и трета в личните му постижения извън България, след като стана европейски шампион в King of Europe шампионата за 2013 и 2014.

Последният кръг, провел се през изминалия уикенд, премина с оспорвани директни елиминации и постоянно променящи се атмосферни условия. Пилотите трябваше да се справят с още затрудняващи фактори в директните си двубои с противниците.

Въпреки че Алекс не успя да се пребори за подиум в последния кръг, това направи неговият съотборник от BPRO Drift Team. Стефан Зашев направи страхотен финал и успя да заеме второто място на стълбичката. В този кръг отново  взеха участие екипажи от Сърбия, Хърватска и Словения. Много нови пилоти също се включиха в състезанието, а Никола Илич от Сърбия успя да вземе победата в този последен кръг, като по този начин спечели Сръбския дрифт шампионат, който се провежда успоредно с Day of Champions.

В годишното класиране България има трима участници в топ 8. На първо място Александър Язов, на 3-то място – Виктор Атанасов (една от новите надежди на българския дрифт), на 5-о място – Стефан Зашев.

За следващата година организаторите на Day of Champions планират един от кръговете да се проведе в България, вероятно във Враца или Пловдив.

Първородната Godzilla!