FlixBus открива в София експертен център с 260 служители


02 Sep 2021

Германската компания FlixBus, която развива най-голямата автобусна мрежа в Европа, открива своя четвърти експертен център на континента. След Будапеща, Харков и Нюрнберг, сега част от бизнеса със зелените автобуси ще се управлява от София.

Българският експертен център на FlixBus ще отговаря за маркетинговите и технологични дейности, като ще включва оперативни и счетоводни екипи, както и служители, отговарящи за човешките ресурси. Офисът ще бъде в пространството за споделена работа This Way на “Цариградско шосе”. 

“Избираме София, защото виждаме огромен потенциал в България за таланти в разнообразни области като IT, маркетинг, финанси", казва Петър Банков, директор на експертния център в София.

Започнала в Германия през 2013, днес FlixBus работи на 36 пазара, като е лидер в Европа в областта на автобусните превози. Преди пандемията, компанията отчете най-силната си година – през 2019 бяха превозени 62 млн. пътници. FlixBus е на нашия пазар от 2018 г., като обмисля навлизането във все по-големи страни, включително Русия и Бразилия.

Експертният център в София ще набере около 260 служители – предимно IT и маркетинг специалисти.

 

Първородната Godzilla!