Германски кемпер пожарна закъса на Алепу, арестуват водача два пъти

  • Галерия с пет снимки от нелепата ситуация с куриозното возило Галерия с пет снимки от нелепата ситуация с куриозното возило

03 Sep 2021

Германски туристи с шантаво возило са арестувани в защитената местност Алепу на 1 септември, съобщава Mediapool. Двойката пристигнала в България с пожарна, превърната в кемпер. Те обаче решили да се настанят в защитената местност и изглежда са влезли в неразбирателство с полицията, извикана от концесионера на съседния плаж “Дюни юг”.

Вместо да получат помощ, когато кемперът им заседнал в дюните, туристите били изненадани да установят, че срещу тях са повдигнати обвинения за неразрешени дейности в защитена местност.

Тъй като не разбирали българските актове, отказали да ги подпишат и в крайна сметка били арестувани. 

“Дюните са разровени. Имаме повторно нарушение, а полицаите проверяват кемпера за забранени вещества. Днес отказа да изгаси двигателя и отново не се съобрази с полицейските разпореждания” казва за 34-годишния водач на пожарната кемпер комисар Неделчо Рачев, цитиран от БГНЕС.

Местни хора изтъкват, че дюните не са обозначени с табели на английски или друг чужд език, които да дават информация на туристите, че дюните са защитени от закона и влизането е забранено. Разбира се, незнанието на закона не оправдава никого, но можем само да предполагаме кой е крив и кой прав в случая.

В крайна сметка полицията все пак е измъкнала кемпера на германците от пясъците, но със сигурност ситуацията можеше да протече с по-малко усилия от двете страни.

 

Много практичен и интересен!