Ето как скоро хлябът и млякото ще стигат до магазина автономно

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

07 Sep 2021

Volkswagen отдавна се кани да превърне своя легендарен Transporter в електрически бус. Новото е, че този електрически бус ще бъде и автономен. Точно така, хранителните продукти, резервните гуми, смартфоните, лаптопите и по същество всичко, което се придвижва по нашата планета с храбрите бели бусове, скоро ще се придвижва автономно. Разбира се, ще има и шофьорска версия, но на автосалона в Мюнхен VW реши да покаже своя ID.Buzz във варианта, разработен заедно с Argo AI като автономен автомобил. Благодарение на десетките LIDAR сензори и камери, колата вижда на 400 метра във всички посоки около себе си.

 

Изкуственият интелект е достатъчно умен, за да “предвиди” какво ще направят колоездачите, пешеходците и дори шофьорите с мръсни Golf IV, които си мислят как да го засекат, “за да го пробвам дали ще спре”.

Електрическият ван (без автономните добавки) ще се продава още догодина. Той ще се произвежда в Хановер и ще идва в няколко варианта с мощности между 200 и 300 к.с. и пробег до 500 км. Автономната версия ще се забави повече и вероятно ще може да се види на работа в летища или затворени комплекси някъде около 2025 г.

Лукс от Китай!