Колата на Apple е жива?


13 Sep 2021

През последните пет години на всеки няколко месеца се появява нов слух, че създателят на iPhone се готви да пусне собствена кола. Слуховете винаги са доста мъгляви. Със сигурност обаче знаем, че американският технологичен гигант все още не може да намери автомобилен партньор, който да му помогне с производството.

Изглежда досега Apple не е успял да се споразумее последователно с Hyundai, Nissan, Toyota и дори специализирания в производство за други марки канадски гигант Magna.

При това положение, изглежда, че Apple ще търси поддоставчици като всеки нормален автомобилен производител, и ще се придържа към първоначалния си план да прави колата самостоятелно, подобно на друга американска компания, която допреди десетина години имаше нулев опит в автомобилостроенето – Tesla.

Засега се знае много малко каква ще е първата кола на Apple. Сигурно е, че става въпрос за електрически модел с богат набор от автономни или поне полуавтономни функции, като според някои става въпрос за цяло семейство от модели. Анализаторите на пазара смятат, че Apple все още се нуждае от поне четири години, за да представи концептуален модел и между пет и десет години, за да е готов за серийно производство.

 

 

Първородната Godzilla!