Преасфалтираната писта „Серес“ отваря с безплатен трак дей

  • Галерия от 7 снимки от преасфалтирането на писта Галерия от 7 снимки от преасфалтирането на писта "Серес"

21 Sep 2021

Този петък (24 септември) гръцката писта „Серес“ отново отваря врати след като беше в ремонт през лятото. Трасето е преасфалтирано, като първи на него кара кмета на града Александрос Хрисафис. Скоро ще бъде обявен и графикът на събитията и дните за каране на най-близката до България международна писта.

В петък пистата ще бъде отворена за безплатни тренировки. Трябва да знаете, че за пътуване в Гърция все още се изисква отрицитален тест за коронавирус или ваксинационен паспорт, както и попълнен електронен протокол за пътуване (PLF).

Преасфалтирането на трасето бе разделено на няколко етапа. Първият слой бе положен през август, а последния през септеври.

Следващият месец писта „Серес“ ще бъде домакин на финала на европейския дрифт шампионат King Drift International Series. Той ще се проведе на 9-10 октвомври и в него ще участват коли от класовете Pro Series, Pro 2 и Queen.

Писта „Серес“ е построена през май 1998 г. Дължината й от 3186 м е разделена между 16 завоя, 7 леви и 9 десни. Може да събере 10 000 зрители. За последно асфалтът бе сменен през 2012 г.

Първородната Godzilla!