Това е новият* Nissan GT-R. Идва в T-spec изпълнение и само 100 броя

  • Галерия с 38 снимики. Галерия с 38 снимики.

22 Sep 2021

Звездичката след „новият“ и преди Nissan GT-R, е неизбежна, защото тази кола, поколение R35, вече e на почти 14 години. И след два фейслифта, през 2011-та и 2017-та, както и след редица специални изпълнения и малки промени, Nissan представи колите, които виждате в тази галерия.

А именно 2022 Nissan GT-R T-spec, в случая за японския пазар. Специалните изпълнения реално са две, GT-R Premium Edition T-spec и GT-R Track Edition ‘Engineered by NISMO T-spec’.

Те са „специално оборудвани“, казват от Nissan, с „ексклузивни карбон-керамични спирачки, карбонов заден спойлер, ексклузивен капак на двигателя и ексклузивни значки отпред и отзад“. Японците ще произведат едва 100 екземпляра T-spec, като новости има и при цветовете.

‘Midnight Purple’ и ‘Millennium Jade’ допълват палитрата, а самото означение T-spec идва от думите ‘trend’ и ‘traction’, заради способността на това поколение да поставя стандарти и да… има образцово сцепление.

Premium Edition T-spec се отличава с „ексклузивен интериор“, джанти Rays в бронзов цвят и окачване с намалена неокачена маса под пружините. ‘Track Edition engineered by NISMO T-spec’ пък е по-фокусирана към пистовото каране и добавя карбонов таван и капак на багажника.

Промени по двигателя? Nissan не посочват да има такива, нито цитират мощността и динамичните характеристики, като при последните би следвало да има леко подобрение.

Цените? Има ги обявени за Япония. Premium edition T-spec започва от 15 904 900 йени, а Track edition engineered by NISMO – от 17 881 600 йени. В наши пари това означава 241 754 лв. за едната и 271 800 лв. за по-пистовата. Това обаче не са цени за България, а цените в Япония, пресметнати в наши пари.

Първородната Godzilla!