В случай че ви трябва танк, този се продава (Галерия)

  • Галерия от 16 снимки на Howe & Howe Ripsaw EV3-F4 Галерия от 16 снимки на Howe & Howe Ripsaw EV3-F4

28 Sep 2021

В наши дни човек може да си купи всичко в интернет, стига да има налична необходимата сума. За машината от снимките тук ще ви трябват около половин милион долара в сметката. Срещу тях ще получите четириместен танк, мощен 800 к.с. Говорим за модела Howe & Howe Ripsaw EV3-F4, който се продава на търг на сайта на Hemings Auction и към момента на писане на тези редове цената му е 425 000 долара.

Howe & Howe е компания, специализирана в производството на военни превозни средства, така че техният Ripsaw EV3-F4 не е любителска самоделка. Ок, като чуем танк не си представяме точно това, но технически машината отговаря на част от характеристиките за танк.

Така че Ripsaw EV3-F4 е нещо като луксозен танк за богати. Той е без оръжейни системи, но разполага с тактическо оборудване. Част от него са система за нощно виждане и камери за 360-градусова картина.

Продаващият се в момента танк е с полиуретанови вериги. Клиренсът му е 51 см и е проектиран да минава през наистина кофти терени. Ако изобщо някой го подкара по тях.

Салонът е в конфигурация 2+2 места, като седалките са Recaro и изглеждат доста познати. Таблото е с два 12-инчови дисплея Garmin.

Двигателят на този черен приятел е централно разположен 6,6-литров турбодизелов V8 Duramax. Той произвежда максимална мощност от 800 к.с., но по-впечатляващото е неговият максимален въртящ момент от 2033 Нм. Моторът е с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Зад двигателя е разположена спирачната система, състояща се от 8 спирачни апарата, по два за всеки един от четирите двойно-вентилирани дискове.

Компактният танк тежи малко над 4,5 тона и е една от най-бързите верижни машини в света, развиващ максимална скорост от 100 км/ч. Ripsaw разполага още с два LED бара и две лебедки.

Лукс от Китай!