Със 180 км/ч в София! КАТ показа рекордьорите за превишена скорост (Видео)

  • Галерия от 3 снимки с нарушители на скорост в София Галерия от 3 снимки с нарушители на скорост в София

02 Oct 2021

Пак сме в новините! Този път за скорост. По-точно за превишена скорост в градски условия.

СДВР пусна кратко видео с колекция от снимки с нарушители на максимално допустимата скорост в София. В него може да видим разнообразие от автомобили, като VAG групата е „най-добре“ представена.

Разбира се и останалите популярни марки също са в албума. Като например BMW M4 със 139 км/ч, Mustang със 138 км/ч, BMW M5 със 125 км/ч, S-класа със 151 км/ч, G-класа със 142 км/ч и Jaguar със 127 км/ч.

Кандидат шампионът за 2021 г. засега е Volkswagen Scirocco R, засечено със 180 км/ч на Околовръстно шосе при Ботаническата градина. Зад него се нарежда Porsche 911 със 174 км/ч, заснето също на околовръсното на София, където ограничението е 80 км/ч.

От началото на годината камерите на КАТ София са заснели 204 656 нарушения на скорост и за всяко едно от тях е състевен фиш.

Според Пътна полиция превишената скорост е една от най-честите причини за катастрофи в София. И затова камерите се поставят на:

- Участъци с концентрация на ПТП-а

- Участъци с уязвими участници в движението и интензивно движение

- Места, посочени от регионалната изпълнителна власт, граждани и други институции

Според последните редове излиза, че в качеството си на гражданин, всеки може да препоръча място, където да снимат от полицията.

Първородната Godzilla!