“Паяк” изпусна Audi A8 в Пловдив, счупи му моста

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки

05 Oct 2021

Всеки, който паркира неправилно в Пловдив, е застрашен от глоба, в размер между 50 и 150 лв. В случаите, когато колата пречи на движението, идва “паяк”, за да я вдигне и отнесе на наказателен паркинг, което е допълнителен разход за нарушителите. Водач на Audi A8 е пострадал дори по-сериозно, след като репатриращият камион е поддал и колата увиснала, съобщава plovdiv24.bg. Според очевидци преди да се намеси втори “паяк” колата вече била със счупен мост и изкривен преден капак, както и повреда по изпускателната система, като целият процес по преместването й отнел около два часа.

Въпросното A8 D5 с германски номера е управлявано от българин. Не става ясно защо е паркирал на пешеходна пътека на кръстовището на улиците "Янко Сакъзов" и "Елиезер Калев", нито защо кранът на репатриращия камион го е изпуснал. В коментарите в социалните мрежи срещнахме предположения, че колата е бронирана и тежи повече от обикновено A8, които няма как да потвърдим или отхвърлим.

Ненко Калакунов, директор на “Паркиране и репатриране” в Пловдив, обяснява, цитиран от plovdiv24.bg, че дейността на “паяците” е застрахована и щетите ще бъдат възстановени на собственика на автомобила, след като той плати дължимите глоби.

Снимки: plovdiv24.bg