Петото поколение Range Rover ще дебютира на 26 октомври

  • От първата снимка не откриваме кой знае колко разлики спрямо актуалното поколение на модела От първата снимка не откриваме кой знае колко разлики спрямо актуалното поколение на модела
  • Папарашките снимки издават повече промени Папарашките снимки издават повече промени
  • Решетката ще получи нов дизайн. Класическият надпис на предния капак остава Решетката ще получи нов дизайн. Класическият надпис на предния капак остава

20 Oct 2021

Имаме идея за отличен подарък за Димитровден. Защото точно на този ден, 26 октомври, Land Rover ще представи изцяло новото пето поколение Range Rover. 

Вече разполагаме и с подгряваща снимка, от която може да заключим, че новият Range ще изглежда точно като стария. Това не е особено чудно за кола, която от 1969 г. до днес е променяла дизайна си предимно еволюционно.

Новите неща спрямо модела от 2012 (вече е старичък, въпреки усилията на Land Rover да обновява флагмана си редовно) по-скоро ще бъдат скрити за окото. Например петото поколение Range ще бъде първата кола на JLR, която да използва новата модулна платформа MLA, на която ще стъпва също следващият Jaguar XJ. Тя позволява изцяло електрическо, плъгин хибридно и конвенционално задвижване.

Спокойно, Range ще има поне един вариант с голям V8 и то по всяка вероятност това ще бъде добре познатият ви 4,4-литров V8 на BMW.

Още една добра новина – големият Range ще продължи да идва с дизелов двигател, като по всяка вероятност нафтовият шестак ще бъде снабден с някакъв тип хибридно задвижване, за да се намалят вредните емисии и разходът на гориво.

По всяка вероятност на по-късен етап ще има и електрическа модификация (вероятно през 2024 г.), която да се изправи срещу Mercedes EQG и компания.

 

 

Много практичен и интересен!