Пътна камера обърка надпис върху тениска с регистрационен номер

  • Галерия с осем снимки от забавното объркване Галерия с осем снимки от забавното объркване

25 Oct 2021

Британско семейство изпадна в забавна ситуация, след като Дейв и Паула Найт получили глоба за шофиране в бус лентата на град Бат. Странното е, че и двамата никога не са стъпвали във въпросния град, нито са давали своя бус на някой, който е бил там.

Оказва се, че камерата в бус лентата е снимала надписа върху тениската на пешеходец, който по някакво стечение на обстоятелствата съвпаднал с регистрационния номер на буса VW, притежаван от семейство Найт – КN19TER.

“Решихме, че приятелите ни си правят номер с нас”, разказват семейство Найт за първите си мисли, когато получили глобата. Едва седмица по-късно, когато дошла втора глоба, вече с неустойка за забавено плащане, те усетили какво се случва и се свързали с полицията.

Регистрационният номер бил подарък от Паула за Дейв. Той може да се прочете като Knighter – игра на думи с фамилното им име.

Когато семейство Найт се свързали с общината, за да изяснят случая, първоначално от общината изискали глобата да се плати. После обаче някой от служителите погледнал снимката по-внимателно и “избухнал в смях”. Историята стигнала дори до шефа на транспортния отдел на общината г-жа Манда Ригби, която оценила чувството за хумор на пострадалите. Разбира се, глобата била анулирана.

Първородната Godzilla!