След като едва се спаси от банкрут, Hertz купува 100 хил. Model 3 за 4,2 млрд. долара


26 Oct 2021

Eдна от най-големите компании за коли под наем разпродаде целия си автопарк и през 2020 буквално фалира. Преди четири месеца обаче Hertz възкръсна с нови собственици и поема по нов път. Компанията е направила поръчка за точно 100 000 Tesla Model 3, с които ще се превърне в един от най-големите играчи в бизнеса с електрически коли под наем. На практика новата сделка означава, че близо 20% от колите на Hertz ще бъдат Model 3. Сделката е съществена и за Tesla, която произведе 500 хил. коли през 2020 г. и цели да достигне милион през 2021 г.

 

 

 

Споразумението на стойност 4,2 млрд. долара включва правото клиентите на Hertz да използват мрежата от суперзарядни станции на Tesla. Американският гигант веднага започва да доставя колите, като ще се нуждае от 14 месеца, за да произведе и достави цялото количество. Засега няма подробности за точните модификации, но при толкова голяма поръчка, подозираме, че разнообразието ще е голямо. Новината за най-голямата единична сделка в историята на Tesla се отрази благоприятно на компанията на Илон Мъск, като стойността на Tesla за първи път надхвърли трилион долара.

Колите ще са налични за наемане от началото на ноември 2021, като първо ще се появят по летища и избрани градове в Щатите, а след това – и в Европа.

До края на 2022 . Hertz смята да предлага Tesla Model 3 под наем на 65 пазара, а до края на 2023 да е достигнала 100 различни държави.

 

 

Първородната Godzilla!