Пиян ученик открадна три коли и удари две от тях


01 Nov 2021

Нелепите истории по българските пътища край нямат. Новото попълнение е пиян ученик от Бургас, който успя да открадне три автомобила и катастрофира с два от тях.

Героят в тази история е 18-годишен ученик, пиян и без шофьорска книжка. Отличник! Последните два факта (пиян и без книжка) не го спират да открадне кола, с която да се прибере след купон при баба си на село. В ранните часове на миналата неделя успява да задигне отключен Opel Meriva в созополското с. Атия и да го подкара в посока с. Росен, намиращо се на около 7 км. За негово нещастие резервоарът на колата е бил празен и тя изгасва след стотина метра.

Римейкът на „Да изчезнеш за 60 секунди“ продължава с втора кражба. Този път ученикът взима Ford, който макар и с гориво не стига много далеч. Още на излизане от с. Атия младият каскадьор се удря в дърво и отново остава без кола.

Незнайно как, но накърканият ученик задига трети автомобил. Новата му придобивка отново е Opel, но вече е зад волана на Astra. С нея постига личен рекорд от 2 км, след което катастрофира за втори път.

След всичко изброено дотук действието на новия герой продължава пеша. Но е вдигнал толкова шум, че е събудил местната полиция, която бързо му осигурява желания транспорт – на задната седалка с белезници.

С бой, без бой, младият автокрадец си признава всичко, като споделя пред разследващите, че нямал намерение да краде колите, а само да се прибере до баба си. Проверката за алкохол отчела 1,25 промила, а тестът за наркотици е отрицателен.

Ако законите бъдат спазени и приложени този млад господин с опит в кражбите и липса на такъв в карането, трябва да получи поне условна покана за затвора. Той трябва да бъде съден за четири престъпления: кражба на автомобил, шофиране в нетрезво състояние, предизвикване на ПТП и шофиране без книжка.

Първородната Godzilla!