VW показа буса ID.Buzz

  • За първи път VW показва серийната версия на ID.Buzz За първи път VW показва серийната версия на ID.Buzz
  • Концептуалният модел се появи още през 2017 Концептуалният модел се появи още през 2017
  • ID.Buzz до новия ID.5 ID.Buzz до новия ID.5
  • Multivan T7 остава в играта, ако все още търсите нафтов бус за трансконтинентални преходи Multivan T7 остава в играта, ако все още търсите нафтов бус за трансконтинентални преходи

04 Nov 2021

По време на представянето на новия изцяло електрически ID.5 Volkswagen загатна за още един нов електрически модел – ID.Buzz. Под шарените дрехи всъщност се вижда изцяло серийната версия на дългоочаквания бус. Прототипът беше показан още през 2017 и – както виждате – серийният модел до голяма степен е останал непроменен.

Огромната емблема, свързаните предни светлини и характерните ромбовидни отвори са симпатични детайли, които ще отличават ретро буса от новия T7.

ID.Buzz стъпва на платформата MEB и ще се предлага с голямо разнообразие от размер на батериите и мощност на електромоторите. Най-малката батерия ще бъде 48-киловатчасова, а върховите варианти ще имат внушителна 111-киловатчасова батерия. Както пътническите, така и товарните варианти ще се произвеждат в Хановер, Германия.

Официалният дебют на модела ще се състои в края на тази година или началото на 2022, а първите доставки се очакват още преди началото на лятото. А дали електрическият Transporter ще успее да се наложи в света, в който белите дизелови бусове на VW властват от десетилетия, това само бъдещето ще покаже...

 

Много практичен и интересен!