Hyundai Grandeur Concept е електрическа… концепция с ръбата ретро визия

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

10 Nov 2021

Hyundai не спират да изненадват с технологични решения и особено с дизайн. Вижте какво направиха с Ioniq 5, не ми се вярваше, че това въобще е сериен автомобил. А сега залагат на ретро визията с този Granedeur Concept създаден за да почете едноименния модел дебютирал през 1986-та.

Дизайнът го виждате, ръбат, точно в стила на 80-те, но с някои модерни закачки, като LED светлините. Те, подобно на Ioniq 5, са с пикселизиран ефект, вдъхновен оригинално от Pony Concept, но по-скоро от DeLorean. Джантите са затворени, също в духа на оригинала, а салонът не е покрит нито с кожа, нито с Алкантара. А с велур. Този прийом използваха и Toyota в тяхната серийна Century. Иначе, на пътниците не им липсва техника. Впечатление прави еднооспицовият волан и самото табло, чиито форми са вдъхновени от… пиано. Елементът помещава няколко дисплея и играе ролята и на ‘soundbar’.

Базата? Корейците не казват нищо, но вероятно колата ползва съществуващата платформа на Ioniq 5. Но дали ще видим подобрен ретро футуристичен седан в серийно производство? Нямаме представа. Но най-вероятно…, нямаме представа.

Лукс от Китай!