Победете зимата с гуми от изобретателя на зимните гуми


11 Nov 2021

Като създател на зимната гума, Nokian Tyres разработва нови и революционни гуми от 1934 г. Стремежът към максимално ниво на безопасност и първокласно качество днес е видим в тяхната модерна продуктова гама. Зимните гуми Nokian Tyres са разработени, за да работят отлично на сняг, лед и киша, а също и върху сухи пътища, като по този начин помогнат на шофьорите да превъзмогнат разнообразните предизвикателства на предстоящия зимен сезон.

Първокласни гуми от създателя на зимните гуми

Nokian Tyres създаде първата зимна гума в света през 1934 г. поради нуждата от безопасност в трудните условия на Скандинавската зима. Революционната иновация, наречена „Сезонната гума“ („The Weather tyre“ или Kelirengas на финландски) е разработена за камиони и автобуси, а две години по-късно и във версия за леки автомобили, наречена „Снежната Hakkapeliitta“ (Snow Hakkapeliitta). Това постави начало на истинска революция в безопасността при шофирането в зимни условия, чийто ефект се усеща през всички 85 години от създаването ѝ.

От своето начало Nokian Tyres създава най-безопасните гуми за шофиране в различни ситуации, благодарение на усърдни тестове в реални условия. Тестовият център „Белият ад“ в Ивало, Финландия, е световноизвестна локация където гумите се тестват в суровите зимни условия отвъд полярния кръг. Най-новото съоръжение в мрежата за тестване е свръх модерният тестови център в Санта Крус де ла Сарса, Испания. Hakka Ring, както обичат да го наричат, който издига прецизните тестове на ново ниво и предоставя отлично съоръжение за тестване не само на летни и всесезонни гуми, но също и зимни гуми. Условията възпроизвеждат реалните условия на летата и зимите в Централна и Източна Европа, което означава, че всички продукти на Nokian Tyres са подложени на безмилостни тестове в автентични условия за европейския климат.

Получете най-безопасното преживяване при шофиране с модерните зимни гуми от Nokian Tyres

„Без значение дали ще изберете зимни или всесезонни гуми за предстоящия зимен сезон, винаги можете да разчитате на тяхната невероятна безопасност в екстремни ситуации, като например на сняг и киша, безкомпромисна издръжливост и дълъг експлоатационен живот“, казва Мартин Дражик, продуктов мениджър в Nokian Tyres. „Нашите гуми за SUV модели и ванове са подсилени с арамидни влакна в страниците, иновативно решение, което не се предлага от никой друг производител, което гарантира надеждна защита срещу външни удари, прорези от камъни и други предмети на пътя.“, казва Дражик.

Тази концепция се използва и в най-новия модел от тази година – Nokian Snowproof C, безопасна и надеждна зимна гума разработена за тежкотоварни ванове. Всесезонната версия, Nokian Seasonproof C, предлага безопасност през зимата като същевременно запазва отличните характеристики при шофиране през цялата година.

Първокласната зимна гума за леки автомобили Nokian Snowproof и нейната спортна версия Nokian Snowproof P са перфектният вариант за пътувания в Централна и Източна Европа през зимата. Уникалните характеристики са разработени в сътрудничество с Мика Хакинен, двукратен шампион във Формула 1, който е взел участие в разработването и тестването на този уникален модел.

Що се отнася до все по-популярните SUV модели, зимното време изисква стабилни и високопроизводителни гуми, способни да се справят с пътища на по-висока надморска височина и подходящи за условия със сняг и лед. Популярния модел Nokian WR SUV 4 прави точно това.

При по-мек климат можете да предпочетете всесезонните гуми на Nokian Tyres, които Ви предоставят надеждност и първокласна безопасност на зимните пътища, съчетани с най-висока производителност и комфорт през летните месеци.

Всички зимни и всесезонни гуми на Nokian Tyres разполагат със символа 3PMSF, който показва, че са подходящи за употреба през зимата. Гумите от най-северния производител на гуми са способни да издържат на най-тежките условия, без компромис по отношение на представянето, включително и на мокра и суха настилка.

„Когато избирате гуми, търсете предимно продукти на реномирани производители, за които е известно, че гарантират първокласно качество по отношение на безопасност и издръжливост – това е валидно не само при зимните гуми“, добавя Дражик.

Най-новите модели зимни гуми от Nokian Tyres:

за леки автомобили: Nokian Snowproof, Nokian Snowproof P
за SUV автомобили: Nokian WR SUV 4
за ванове: Nokian Snowproof C

Най-новите модели всесезонни гуми Nokian Tyres:

за леки автомобили: Nokian Seasonproof
за SUV автомобили: Nokian Seasonproof SUV
за ванове: Nokian Seasonproof C

Как да изберете подходящата гума

Първо се уверете, че гумата е подходящият размер за Вашия автомобил. Използвайки неправилен размер гуми рискувате да увредите гумите и да компрометирате безопасността, когато шофирате в предизвикателни зимни условия.
Ако не се ориентирате лесно, проверете книжката с упътване за Вашия автомобил, в която са отбелязани правилните размери. Можете също така да се свържете с доверен сервиз за гуми и оторизиран търговец, които могат да Ви насочат.
Изберете зимните си гуми спрямо метеорологичните условия в страната. За по-умерен климат можете да изберете и всесезонни гуми.
Символът на снежинката (3PMSF) показва, че гумите са официално одобрени за употреба през зимата.

Прес съобщение от Nokian Tyres