Отиде си Ангел Вълков, майсторът зад магическото ателие за мотоциклети ‘Galaxy Custom’


25 Nov 2021

За последно се чух с Ангел в началото на месеца, преди първия му уикенд. Тогава го попитах за изцяло обновената и вече почти напълно готова картинг писта във Враца, неговият роден град, в който той разви бизнеса си. Не мога да кажа, че бяхме приятели в пълния смисъл на думата, дори сме се виждали само няколко пъти, основно на събития на Harley. Но Ангел Вълков бе истински ценител на мотоциклетите и добрите автомобили. Радвах се на нещата, които прави, защото ги правеше със сърце и майсторство. Няколко пъти съм писал за негови творения, които получават силен отзвук и извън страната. Дори голяма част от проектите на Вълков и ателието му ‘Galaxy Custom’ намират дом в чужбина, най-вече в Германия.

Ангел бе човек с въображение, с дух поне два пъти по-млад от самия него (62), а всички, които го познаваха, ще потвърдят, че бе по-деен от мнозина и на половина, даже и на 1/3 от неговата възраст. По-редовен във фитнеса отколкото някои хора си мият зъбите, ежеседмично зает с поредното екстремно уикенд предизвикателство. Бънджи скотове, ски, къпане в ледени води през зимата и разбира се – мото пътешествия с приятели.

Той определено обичаше живота и го живееше по най-добрия за него начин. Което будеше респект. Както и творбите му. Освен двуколесните машини, Ангел Вълков работеше и по впечатляващи автомобили. Неотдавна дори възстанови екземпляр на култовия DeLorean DMC-12, единственият в България, като паралелно модифицираше и страхотно Volvo P1800.

Основният бизнес на Ангел обаче бе дизайнът и производството на мебели и изработката на персонализирани интериори. Той основава ‘Galaxy Plaza’ през далечната 1996-та година и оттогава си извоюва статуса на сериозно име в бранша. Жалко е, че вече не е сред нас…

Скръбната вест научих от Наско Марков, дошла от bulnews.bg. В сайтът пише, че Ангел е имал симптомите на COVID-19 от няколко дни, като състоянието му рязко се влошило вчера следобед (24.11), след което бил приет в МБАЛ „Христо Ботев“. За съжаление обаче специалистите, медикаментите и машините не успели да помогнат. Ангел Вълков определено ще липсва не само на всички фенове на т.н. къстъм мотоциклети. Сигурен съм обаче, че ще продължава да майстори и там горе, защото духът му бе и ще продължава да демонстрира сила, където и да е той. Почивай в мир!

Първородната Godzilla!