Kia представи второто поколение Niro с режим “зелена зона”

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

25 Nov 2021

Kia е готова с второто поколение на компактния си кросоувър Niro. Както виждате, той няма нищо общо с предшественика си. Дизайнът е напълно променен, пропорциите също, като впечатление прави изцяло новата предница и огромната C-колона в задната част. Kia нарича физиономията на колата “тигърска муцуна” и макар да не виждаме нищо тигърско в нея, новите фарове са доста свежи. Задните светлини също са интересно решение, което следва дизайна на колоната.

Макар външността да е рязко променена, най-футуристичните промени са в интериора. Той е сериозно дигитализиран с голям сензорен екран, обърнат към шофьора. Основните функции на климатика обаче се контролират с добрите стари бутони и врътки, което винаги приветстваме.

Интериорът е изработен максимално природосъобразно, като таванът е облечен в материал от рециклирани тапети, а седалките са от модерния тенсел – тъкан от изцяло естествени материали, включително от листата на евкалиптово дърво. Използваната боя е без някои химикали, за да е по-безвредна за природата.

В синхрон с тези екологични идеи задвижващите системи изглежда ще са предимно електрифицирани. Kia засега не разкрива конкретни детайли, но със сигурност ще има изцяло електрически, плъгин хибриден и стандартен хибриден вариант. 

Плъгин хибридът ще разполага с режим “Зелена зона”, който обаче не ви осигурява телепортиране до най-близкото свободно място за паркиране, а автоматично преминава към изцяло електрическо задвижване, ако сте в близост до училище, болница или в зона, където е забранено движението на коли с ДВГ. Шофьорът ще може и лично да добавя зони, където колата да се движи изцяло на ток.

 

Лукс от Китай!