София: По-голяма площ и ново работно време за синя зона от 1 декември!

  • От утре синята зона ще работи до 20 часа дори в събота От утре синята зона ще работи до 20 часа дори в събота
  • На картата се виждат актуалните от утре нови граници на зоните. По-долу в текста може да видите картата в по-голям размер (кликнете върху нея) На картата се виждат актуалните от утре нови граници на зоните. По-долу в текста може да видите картата в по-голям размер (кликнете върху нея)

30 Nov 2021

От утре, 1 декември 2021, в София в сила влизат новото работно време и обхват на синята зона. Тя се разширява, като поглъща голяма част от зелената зона. Работното време вече ще бъде от 8:30 до 20:00 от понеделник до събота включително. Зелената зона остава с работно време от 8:30 до 19:30 (понеделник - петък) и от 10:00 до 18:00 в събота.

Кликнете върху картата, за да я видите в по-голям размер!

Въведени са нови подзони за паркиране на живеещи в синя и зелена зона. Може да ги видите на картата (цъкнете върху снимката за голям размер). Всеки от живеещите в платените зони, който иска да получи винетен стикер, може да подаде документи. Гражданите с адрес, който досега е бил в "зелена зона", а става "синя", и вече имат издаден стикер, не е необходимо да доплащат до изтичане на срока на валидността му.

Цените за почасово паркиране в зоните остават същите – 2 лв./час в синя зона и 1 лв./час в зелена.

 

Първородната Godzilla!