Mercedes-Benz Project Maybach Concept в памет на Върджил Абло

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

02 Dec 2021

Mercedes-Benz Project Maybach Concept не е само в памет на прочутия дизайнер, но и разработен с негово участие. Вероятно знаете, че творецът зад мъжките колекции на Louis Vuitton от 2018-та насам, както и основател на марката Off-White, почина на 28 ноември, на едва 41 години. Но творбите му остават. Върджил Абло е рабитил заедно с Гордън Вагенер по проекта, а резултатът виждате сами – тотално различна концепция, от всичко с което сме свикнали да асоциираме името Maybach. Типично в стила на Върджил.

Какво представлява Project Maybach Concept? „Концепция за това как би могло да изглежда бъдещето на електрическата мобилност,“ пишат Daimler в прессъобщението си. Дълъг автомобил с GT пропорции, но с офроуд/бъги елементи, като сериозните гуми BFGoodrich, защитните панели и външната тръбна конструкция с допълнителни фарове.

Интересен елемент са и соларните панел на предния капак, които да подпомагат работата на спомагателните ел. консуматори, като например стереото и климатика. Задвижването на самата кола също е изцяло електрическо, но засега Merc не споменават какво точно е.

Първородната Godzilla!