Apple Car – новият властелин при автомобилите?

  • Галерия от 7 рендъра на пазения в пълна тайна Apple Car Галерия от 7 рендъра на пазения в пълна тайна Apple Car

09 Dec 2021

Компанията на Илон Мъск се радва на огромен успех днес. Факт! Моделите на Tesla се продават изключително добре, а от догодина към тях ще се присъедини и ръбатия пикап CyberTruck, който вече насъбра над 1,25 милиона (!) предварителни поръчки. И увеличи драстично бюджета на марката още преди да е влязъл в серийно производство.

Но докато Tesla и останалите големи производители се надпреварват кой да бъде лидер при електромобилите, един автомобил се разработва в почти абсолютна тайна. Но целият свят знае тази тайна. И никой няма да бъде изненадан, когато видим т.нар. Apple Car.

Технологичният гигант Apple остава напълно мълчалив относно автомобилните си амбиции. Даже в началото на годината се появи слух, че проектът е спрян. Но според запознати дебютът на самоуправляващия се автомобил трябва да се състои през 2025 г. А дотогава със сигурност ще научим повече за модела, неговата визия и технически характеристики.

Прототипът на колата на Apple вероятно ще бъде показан през 2022 или 2023 г. Илюстрациите най-горе са просто рендъри, така че не им обръщайте внимание.

Apple не влиза просто за имидж в автомобилостроенето. Целта на американския гигант е да стане сериозен конкурент на традиционните производители на автомобили и да се настани трайно в тяхната сфера.

В случай че е успешен, бъдещият Apple Car може да се превърне в новия властелин на света при автомобилите. Именно за такъв се проектира в момента. Но засега всичко, свързано с автономния електромобил, е с риф „Строго секретно“. От Apple полагат много усилия, за да не изтича информация в медиите относно проекта.

В момента се решава къде да се сглобява един от най-очакваните продукти на Apple. Компанията се отказа от партньорството си с Hyundai, като сега се говори, че съвместно предприятие между LG и Magna ще бъде ангажирано да произвежда бъдещия модел.

Лукс от Китай!