Новият Range Rover SV предлага 1,6 млн. конфигурации на опциите

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

30 Dec 2021

Списъкът с опциите на новия Range Rover е почти безкраен, но от Land Rover все пак изчислиха колко възможности за индивидуализация имат клиентите – 1,6 млн. Това означава, че практически е почти невъзможно да има два напълно еднакви Range Rover SV.

Версията SV се подготвя от подразделението Special Vehicle Operations и в България поръчки ще се приемат от началото на 2022 г. Интериорът може да се реши с кожа, гладка керамика, устойчива дървесина или блестящи метали.

 

Ако изберете варианта с керамика, то керамичното покритие се отлива под налягане при температура от 1500 градуса по Целзий, като прецизно се шлайфа преди да бъде поставено финалното покритие – диамантено или сатенено покритие, в зависимост от желанията на клиента. И в двата случая процесът отнема десет седмици, така че по-добре не си оставяйте ключовете върху скъпоценното керамично покритие, освен ако не искате да се занимавате със скъп ремонт.

Интересен е също вариантът с дървен фурнир за централната конзола. При него мозайката се изгражда от малки плочки с размер 6 х 8 мм. За автомобилите с дълго междуосие, специфицирани с четириместния SV Signature Suite, инкрустрацията се простира от предната част на купето чак до капака на хладилника отзад, преминавайки през централната конзола на всички хоризонтални повърхности, включително електрически разгъваемата клубна маса.

 

Освен богатото разнообразие от естествена кожа, за първи път SVO предлага веган интериор, за чието производство не са необходими жертвоготовни крави. Материалът Ultrafabrics има свойствата на естествената кожа, но е с 30% по-лек и при производството му се отделя много по-малко количество въглероден диоксид.

Сред опциите откриваме също нови 23-инчови джанти Diamond Turned Dark Grey Gloss, проектирани специално за новия Range Rover SV. Освен тях на разположение на клиентите има още 12 вида джанти.

За простосмъртните клиенти са налице стандартните цветове за Range Rover и 14 специални цвята за SV. За по-платежоспособните обаче е налична услугата SV Bespoke Match to Sample, която може да възпроизведе всеки външен цвят, поискан от клиента. В случай че желаете колата ви да е в същия цвят като яхтата, самолета или кюлчетата злато в сейфа.

 

Ако нямате толкова богато въображение, SVO предлага седем готови дизайнерски теми Например SV Serenity „се основава на детайлите на екстериора Atlas Silver с изтънчени акценти от коринтски бронз, включително останалите контрастни акценти на покрива и колелата, докато елементите от темата SV Intrepid – Anthracite и Graphite Atlas, правят новия Range Rover SV с по-загадъчен и динамичен характер.“ Дословен цитат от прес съобщението на Land Rover.

Новият Range Rover SV ще е наличен за поръчка от началото на 2022 г., когато ще бъдат потвърдени окончателните цени и спецификации за всеки един пазар. Той ще се предлага както в стандартна, така и в дълга база. Клиентите на дългото междуосие ще имат опцията  да изберат четириместния SV Signature Suite с електрически разгъваемата клубна маса и интегриран хладилник.

Range SV ще се предлага само с най-мощните задвижващи системи в гамата. Дизеловият вариант е D350 с 350 к.с. и 700 Нм, бензиновият е с големия 4,4-литров V8 на BMW с 530 к.с., а по-късно ще се появи възможност за поръчка на плъгин хибрида P510e с 510 к.с. и 100 км изцяло електрически пробег.

Първородната Godzilla!