Alpha Saga Estate e електрическо офроуд комби с пробег от над 480 км

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

10 Jan 2022

И доста интересна визия. Колата е дело на калифорнийската стартъп Alpha Motor Corporation, която може да се похвали с още два модела, всеки с по няколко варианта. Съветвам ви да разгледате сайта им, но след като приключите с този материал.

Автомобилът е с дължина 4850 мм и може да се поръча с джанти с размери между 17 и 20 инча. Както виждате тази от галерията е обута в сериозните BF Goodrich Mud-Terrain T/A, а задвижването е двойно, с по един ел. мотор за всяка ос.

От компанията не разкриват много технически детайли, но все пак казват, че Аlpha Saga Estate ускорява от 0-60 мили в час за 6,2 сек, което означава под 6,5 сек от 0-100 км/ч. Не може да се мери с Tesla по динамика, но това не е и целта на модела. Споменава се и масата – 2050 кг, доста разумна за сравнително голяма електричка. Батерията е оборудвана със система за охлаждане и подгрев, като има и възможност за бързо зареждане, а обещаният пробег е над 480 км.

Вътре? Багажникът е с обем 35 куб фута пише в спецификациите. Това са около 990 литра, ако се приеме, че става въпрос за течната мярка. Предните места? Класическо излъчване, средно голям дисплей, а под него – конзола с физически бутони за климатика, което е супер. Уредите също са приятни, с шрифт и оформление напомнящо на военен самолет.

Наличните цветове за тази версия са два ‘Grace’ или в ‘Royal Sfari’, но в галерията може да видите и друго изпълнение, което се казва Supersaga (бялата кола тук долу). То е подчертано шосейно, спортно, с обещано ускорение от 0-96 км/ч (0-60 мили в час) за 4,6 секунди.

Кога може да се очаква начало на евентуално серийно производство? Ами, компанията първо ще тества прототипа Wolf, с план за негово представяне през 2023-та, така че ще се наложи да почакаме още малко за да разберем.

Лукс от Китай!