Това е *новият Citroen C5 Aircross

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

13 Jan 2022

Citroen C5 Aircross се продава от 2017-та година и дойде време за освежаване, фейслифт, заради което е и звездичката в заглавието. Какво е новото? Ами, линиите са малко по-остри, а отпред са отпаднали големите обли елементи в двата края на долната част на бронята.

Всъщност, цялата физиономия е нова, „по-вертикална и съвременна“ казват от Citroen, с нови LED светлини и интересни чертички на решетката, които в първия момент създават впечатление за подсведка, но слава богу не е такава. От марката подчертават, че „емблемата постепенно извоюва своята независимост от дневните светлини“. Знаете, че в други модели двата шеврона са свързани с фаровете чрез хромирани ивици.

Отстрани? За щастие т.н. ‘Airbumps’ меки работи по вратите и праговете остават, изглеждат фенси и вършат работа да защитават купето от чужди врати. Отзад светлините също са нови и LED, а цялостното впечатление е за по-зрял автомобил. Има и нови 18-инчови ‘Diamond Cut’ джанти.

Колата е съзряла и отвътре, вече с доста по-модерна инфотейнмънт система с 10-инчов (25,4 см) дисплей, като уредите зад волана са вече дигитални – 12,3-инчов (31,24) панел. Седалките са ‘Citroen Advanced Seats’, познати вече от C4 и C5 X, като нова е и централната конзола, която вече е без лост за избиране на режимите за каране при автоматична кутия, а с палче наричано ‘e-Toggle’.

Харесва ли ви обновеният C5 Aircoss?

Много практичен и интересен!