Махат автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина


17 Jan 2022

Започната е процедура по премахването на автокъща „Капитолия“, намираща се в Борисовата грина срещу националното радио в София. Кметът Трайчо Трайков е подал преписка за премахването на металната конструкция, като на мястото на известната автокъща ще бъде изграден подземен паркинг за 420 автомобила.

Обновеният устройствен план на парка предвижда усвояването на още 767 нови паркоместа в периферията на Борисовата градина. В момента на територията на парка има точно 362 места за паркиране. Пространството на бившата трамвайна линия между посолството на Русия и телевизионната кула ще бъде използвано за нови 104 места. Там тряба да бъде направен и подлез за пешеходците. Още 210 коли ще могат да спират на подземен паркинг до бившата гара „Пионер“ заедно с 33 автомобила около нея.

Първоначалната идея на община „Средец“ е била да няма паркиране в парка и до него да се стига с градски транспорт. Но за много хора този начин на достигане до Борисовата градина не е особено удобен. Наред с новите паркинги трябва да започне и основна модернизация на парка, от която отдавна има нужда.

Първородната Godzilla!