Добра новина! Продават още едно Porsche Carrera GT!

  • Галерия с 27 снимки. Галерия с 27 снимки.

20 Jan 2022

Ако не бяха моите приятели и колеги Ради Ангелов и Иван Войков, които непрестанно да разнообразяват сайта с интересни новини, щеше да съществува риск от преименуване от DizzyRiders.bg на PorscheCarreraGT.bg.

Харесвам тази кола и това е положението. Опитвам се да не пиша за нея, успявам, издържам около три дни, след което ви сервирам поредната „новина“ за Porsche Carrera GT, която най-често се продава за сума непосилна за почти всички ни. Щях да ви „запозная“ с тази даже преди два дни, но успях да се сдържа и вместо за нея написах за… Porsche 918 Spyder, което ще се продаде в същия търг в Аризона…Та, дами и господа, ето я и нея, ПОРЕДНАТА Carrera GT в сайта ни Porsh…, извинете, DizzyRiders.bg.

Тази е в може би най-разпространената комбинация ‘GT Silver Metallic’ с ‘Ascot Brown’ кожа вътре и скоростен лост с топка от балсово дърво. Пробегът е едва 5500 мили или малко над 8500 км, естествено с пълна сервизна история и в оригиналното си състояние, но със сменени свещи и акумулатор.

Цената? Крайната сума ще се разбере на 27 януари, но в момента преценката е за диапазона 1-1,3 млн. долара или 1,73-2,5 млн. лв. Или съвсем малко по-малко от прогнозата за споменатото в началото 918 Spyder.

Тоест, и двете предложения са с почти еднаква цена, едното обаче е абсолютно аналогово от 2005-та, а другото е с 10 г. „по-младо“, хибридно, по-бързо и по-лесно за каране. Коя обаче бихте предпочели?

Първородната Godzilla!