Как се кара с този BMW волан?

  • Галерия от 9 илюстрации Галерия от 9 илюстрации

22 Jan 2022

След като Tesla въведе волан, наподобяващ щурвал на самолет, този патент на BMW не би следвало да е кой знае каква изненада. Патенти се правят редовно от големите компании, но ако разгледате чертежите, които са дадени в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, може би ще се запитате за какво изобщо служи това нещо. И изобщо волан ли е?

От BMW го наричат „кормилна дръжка с ъглови захващащи елементи“. На нас ни изглежда като суициден волан, с който да се очистите на първия завой, ако изобщо някога стигне нечие автомобилно табло.

Патентованият BMW волан може да се върти в различни комбинации, които са визуалирирани в рендърите на InsideEVs. Илюстрацията долу е част от оригиналния чертеж за патент.

Когато не се използва волана, тъй като например колата се движи автономно, без да се налага да бъде управлявана с ръце, конзолата се завърта на обратно и двете дръжки се сгъват навътре, за да се освободи възможно най-голямо пространство.

Съществува голяма вероятност този волан на BMW да влезе в серийно производство, тъй като компанията е подала заявления за патент в Германия и Китай. Разгледайте останалите варианти за движение на странния волан на BMW в галерията най-горе.

Лукс от Китай!