Възможно ли е сливането между 4-та и 8-ма Серия на BMW?


26 Jan 2022

През последните няколко години търсенето на купета и кабриолети намалява, тъй като хората се ориентират към по-практичните автомобили. От Mercedes-Benz например, не само убиха S-Class купе и кабриолет, но и AMG GT Roadster и малкото SLC. Говори се, че и версиите с две врати на C-Class и E-Class ще се слеят в единна моделна линия - CLE.

Както подсказва заглавието на статията, от BMW вървят по същия път според слух от австралийското списание WhichCar. Твърди се, че няма да има ново поколение на 4 Series купе и кабриолет, както и на 8 Series купе и кабриолет. Вместо това, те ще се обединят под обозначението на 6 Series от 2026 г.

Разбира се, BMW до скоро предлагаха автомобили под формата на купе с названието 6 Series, като в момента продължават да продават интересното на външен вид Gran Turismo на някои пазари като алтернатива на 5 Series Touring. Вероятно е само въпрос на време GT да бъде премахнат и след приблизително четири години портфолиото на 6 Series да изглежда съвсем различно.

От WhichCar не казват нито дума за 4 Series Gran Coupe, но казват, че по-голямото 8 Series Gran Coupe ще стане член на семейството на 7 Series и вероятно ще се предлага като по-лъскава и спортна алтернатива на луксозния седан. Колкото до 4 GC, няма да бъдем много изненадани ако се запази само електрическият i4, но засега не е ясно.

Съживяването на 6 Series ще бъде от историческо значение за марката и ще зарадва много от феновете, тъй като се бяха появили критики за увеличаване на семейството на BMW до 8 Series и запазването само на по-малко желаното GT под означението на цифрата 6.

Лукс от Китай!