Посегнаха на Lamborghini Urus, спряно върху тротоар в София


01 Feb 2022

Струващо около половин милион лева Lamborghini Urus бе заснето със счупено дясно огледало. Спортният SUV е спрян върху тротоар в София и вероятно някой минувач умишлено е навредил на колата. Дали това обаче е така може само да гадаем.

Снимката с жълтото Lambo, с увиснало странично огледало, бе публикувана групата Забелязано в София и съвсем очаквано предизвика много коментари.

Ако наистина някой е счупил огледалото на италианската машина, която Lambo нарича първия Super Sport Utility Vehicle, идва въпросът дали това е начинът за протест от страна на пешеходците?

Припомняме, че Lamborghini Urus се произвежда от 2018 г. насам във фабриката Сант‘Агата Болонезе в Италия. Двигателят е 4,0-литров V8 би-турбо, произвеждащ 650 к.с. и 850 Нм. От 0-100 км/ч ускорява за 3,6 секунди и може да развие максимална скорост от 305 км/ч. В годината, в която излиза Urus, това е най-бързият заводски SUV в света. Задвижването е на четирите колела, а теглото е по-леко от това на неговите събратя в групата на VW – 2200 кг.

Преди около годинa екипът на DizzyRiders засне ревю с Lamborghini Urus, което може да изгледате във видеото отдолу.

Лукс от Китай!