И у нас има трети номер за багажник за колела!

  • Трети номер за багажник в България Трети номер за багажник в България
  • Той е с червени букви и цифри Той е с червени букви и цифри
  • В Швейцария новите табели могат да се поръчват от 1 март 2022 В Швейцария новите табели могат да се поръчват от 1 март 2022
  • В други държави също се предлагат трети номера В други държави също се предлагат трети номера

10 Feb 2022

През последните няколко дни усилено американските автомобилни сайтове преписват един от друг новината за новите червени регистрационни табели в Швейцария. Това е трета табела, която всеки шофьор може да поръча за колата си, в случай че използва багажник за колела, който закрива задния му номер. Третата табела се поставя на багажника, защото той скрива оригиналната задна табела, а е наказуемо задният номер да не се вижда. Услугата е нова за Швейцария и явно е направила силно впечатление отвъд Океана, защото десетски сайтове пуснаха новината. 

Донякъде изненадващо тя се превърна в хит и у нас, въпреки че в България от години се издава трети регистрационен номер. Той не е червен, като швейцарския, а бял, но с червени букви и цифри, което единствено го различава от стандартните табели с черни букви и цифри.

Услугата у нас е регламентирана от чл. 140 от Закона за движение по пътищата, като изработването на новата табела отнема около 10 дни, като според сайта на МВР цената е 10 лв.

Лукс от Китай!